Protectie solara sanatoasa, fara parabeni
Suntem deja in plin sezon de vara si simtim pe pielea noastra efectele temperaturilor ridicate. Obisnuiti in trecut cu folosirea cremelor solare doar in concediile petrecute la malul marii, acceptam astazi ca protectia solara a devenit o necesitate cotidiana, indiferent de locul in care ne aflam.
In ultimul timp santem asaltati cu informatii privitoare la cancerul de piele, cel mai raspandit tip de cancer si care poate fi provocat de actiunea nociva a razelor solare. Anual, la nivel mondial mor 40.000 de persoane din cauza melanomului malign, una dintre cele mai agresive tumori maligne la om. Expunerea neprotejata la radiatiile ultraviolete de tip UVA si UVB este principala vinovata de aparitia acestei boli.
Nu vrem sa va speriem sau sa va ingrijoram, insa este bine de stiut ce trebuie sa faceti pentru a va asigura o protectie sanatoasa si sigura.
Razele ultraviolete sant de 3 tipuri: A, B, C, insa periculoase sant doar primele doua tipuri :
UVA - sant raze cu lungime de unda mare, care ajung in totalitate la suprafata Pamantului si sunt considerate cele mai periculoase, deoarece afecteaza straturile inferioare ale pielii, fiind responsabile pentru imbatranirea prematura, riduri, pierderea elasticitatii si, nu in ultimul rand, pentru producerea melanomului, dar si de “photoageing”, un proces ireversibil care afecteaza structura celulara, cu efecte directe asupra imunitatii.
UVB - sant raze cu o lungime de unda mai scurta, care penetreaza stratul de ozon si ating pamantul, fiind responsabile pentru arsuri in straturile superioare ale epidermei. Pot conduce la aparitia cancerului de piele, malign sau benign.
Mult utilizatul simbol SPF masoara, in primul rand, razele UVB - care cauzeaza arsuri.
Un produs etichetat cu SPF 15 blocheaza in jur de 93% din razele UVB, in timp ce un factor SPF 50 protejeaza pana la 98%, sustin dermatologii. Acestia arata ca este imposibil ca lotiunile sa asigure o protectie de 100%, asa ca etichetele cu SPF 70 nu isi au rostul.
Piata abunda in creme si lotiuni care promit siguranta absoluta, si de aceea vom face cateva precizari care va vor ajuta in alegerea unui produs potrivit si sanatos.
Exista doua tipuri de produse cu protectie solara:
Primul tip se bazeaza pe ingrediente care patrund in piele si au ca scop dezactivarea razelor UV care vin in contact cu pielea. In mod paradoxal, chimicalele menite sa dezactiveze razele UV raspund gresit in contact cu ele si elibereaza radicali liberi ce ataca ADN-ul celulelor sanatoase, transformandu-le in celule canceroase. Acesta este cazul majoritatii produselor conventionale pentru protectie solara care exista pe piata. Pe langa faptul ca nu asigura nici pe departe o protectie sanatoasa, aceste produse au si dezavantajul de a contine zeci de ingrediente chimice de sinteza - conservanti (cunoscutii parabeni), coloranti sau parfumuri, care absorbite in organism pot cauza multe alte disfunctii: infertilitate, dermatite, eczeme, etc.
Al doilea tip de produse functioneaza pe sistemul ecranului, nelasand razele UV sa mai ia contact cu straturile inferioare ale pielii. Este vorba de produsele bazate pe filtre minerale, singurele care functioneaza cu adevarat, nu au efecte adverse si protejeaza de razele periculoase. Mineralele naturale, precum oxidul de zinc, dioxidul de titan, mica, nu penetreaza, ci adera la suprafata pielii, acoperind cu un strat protector. Mica, de exemplu, actioneaza ca milioane de oglinzi minuscule, care reflecta razele solare. Acestea se gasesc, in general, in cremele de protectie solara bio, ce ofera protectie minerala, total naturala, si sant lipsite de aditivi chimici sau alte ingrediente chimice de sinteza.
O crema eficienta:
- trebuie sa ofere protectie completa impotriva razelor UVA si UVB. Daca nu scrie UVA, nici nu trebuie luata in considerare
- sa aiba un factor de protectie minimum 15 (in cazul adultilor) si 30 (in cazul copiilor)
- sa contina filtre minerale
- sa nu contina ingrediente chimice de sinteza.
Pentru o protectie solara eficienta:
- trebuie sa aplicati crema de protectie solara cu 20 de minute inainte de expunerea la soare
- sa evitati statul la soare intre orele 11:00 la 16:00, cand razele sunt foarte puternice
- sa evitati in acest timp produsele care protejeaza impotriva insectelor
- Atentie! Copiilor le lipsesc pigmentii naturali de bronzare, care sa le protejeze pielea (melanina), asa ca ei au mare nevoie de protectie solara!
- ecomandarea medicului este ca bebelusii si copii pana la 2 ani sa nu fie expusi la soare
- sa folositi ochelari de soare pentru protejarea ochilor
- sa va hidratati corespunzator
- sa reaplicati crema dupa fiecare iesire din apa
- sa purtati haine lejere si deschise la culoare.
Noi va recomandam cremele de protectie solara bio Gamarde, creme solare organice, cu factori de protectie intre 10 si 50, adaptate diferitelor tipuri de piele, ce fac parte din linia de dermatocosmetice bio Gamarde Solaire, special conceputa pentru protectia solara si care va garanteaza un bronz sigur si sanatos. In afara de crema de protectie solara, va sugeram sa folositi lotiunea calmanta dupa soare, cu proprietati dermoprotective, calmante, reparatoare si anti-imbatranire, ce confera instantaneu prospetime si confort epidermei sensibilizate de agresiunile solare.
Gamarde este singura linie de fito dermatocosmetice BIO care va garanteaza 100% ingrediente naturale in compozitie. Laboratoarele Gamarde combina apa termala Gamarde - calmanta si purifianta - cu incomparabilul ulei de argan - nutritiv si regenerant. Mai multe informatii despre aceste produse gasiti aici.
Postat de: A-Editor Luni, 16 Iulie 2012
protectie solara, crema protectie solara, cosmetice bio, gamarde, apa termala, ulei de argan, bronz, ultraviolete
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?