Prevenirea iritatiilor dupa epilare
Daca multi dintre barbati nu ar face asta, catalogand gestul ca pe un moft, femeile s-au obisnuit si il considera o necesitate. Epilarea, caci de ea vorbim, ne aduce multora dintre noi, femeile, neplaceri: iritatii, cosuri. Toate acestea pot fi evitate daca se tine cont de unele aspecte.
Pielea trebuie sa fie mereu hidratata
Este bine stiut faptul ca, hidratarea este esentiala in ingrijirea pielii. O piele deshidratata va fi mereu o piele sensibila, predispusa la iritatii si deloc placuta vazului. Asa ca, inainte de epilare, indiferent de metoda aleasa (aparat de ras, lama de ras, ceara, epilator) folositi o lotiune hidratanta, care sa se absoarba usor in piele. Nu se recomanda produsele care astupa firele de par, de exemplu, creme cu o textura groasa. Hidratata, pielea va fi mai usor de epilat, in plus va va placea si voua. De asemenea, dupa epilare se recomanda un produs (lotiune, crema) post-epilare care sa hraneasca pielea ce a fost “agresata” in urma eliminarii firelor de par.
Igiena isi spune cuvantul
Unele femei prefera lama de ras, desi nu este cea mai eficienta in incetinirea cresterii firelor de par, altele opteaza pentru ceara, care reduce ritmul de crestere a firelor de par pana la doua-trei saptamani, insa are si dezavantaje, si mai ramane o grupa de femei care alege epilatorul. Din pacate, toate metodele expuse au si dezavantaje. Poate cea recomandata de specialisti, epilarea pentru termen lung, cunoscuta sub denumirea de”epilare permanenta”, in unele cazuri, firele de par aparand dupa 4 ani, deci nu definitiv, ci dupa o perioada indelungata de vreme, de-asta se cheama si epilare de lunga durata.
In cazul epilarii cu lama de ras, pentru a se evita taieturile sau iritatiile, va trebui sa folositi o lama curata (se recomanda ca lama sa se schimbe o data la o saptamana), sa nu fi stat descoperita, astfel exista riscul contaminarii cu bacterii. Pentru o epilare corecta, va trebui sa folositi produse ce nu agreseaza pielea, deci nu sapun sau gel. Folositi, de exemplu, gel. Astfel epilarea nu se va realiza cu dificultati.
Daca v-ati taiat, aplicati imediat pe zona respectiva un tampon imbibat in alcool medicinal. Si daca ati folosit o lama nesterila, aplicati imediat dupa epilare o lotiune antibacteriana. In cazul senzatiei de usturime profunda, se va aplica o lotiune calmanta, antiinflamatorie.
Cat priveste folosirea epilatorului, acesta trebuie sa fie curatat inainte de epilarea propriu-zisa.
Nu trebuie sa se uite de igiena nici in cazul epilarii cu ceara calda (este cea mai recomandata). Aceasta nu se va refolosi.
Alte sfaturi
In cazul epilarii cu ceara, firul de par trebuie sa aiba o lungime de cel putin jumatate de milimetru. In caz contrar, epilarea se poate realiza incomplet, ramanand fire de par. In ceea ce priveste folosirea lamei de ras, miscarile trebuie sa fie precise si lente, pentru a nu se agresa pielea, aparand taieturi sau senzatie de usturime. De asemenea, lama de ras va fi orientata in sensul opus cresterii firelor de par, tocmai pentru o epilare corecta, fara taieturi si cu mai putine fire de par pe piele.
Daca nu aveti la indemana nimic care sa stopeze senzatia de usturime, folositi comprese reci cu ceai de galbenele, grabeste procesul de vindecare si este un bun antiinflamatoriu. Cu alte cuvinte, pentru a nu va trezi cu pielea plina de cosuri, taieturi, iritatii va trebui sa acordati maxima atentie procedurii alese pentru epilare, sa folositi inainte o lotiune hidratanta, iar dupa un produs post epilare, care sa hidrateze intens pielea.
Postat de: Andreea-Stama Vineri, 26 Noiembrie 2010
epilare, foliculita, piele fina, epilare definitiva, epilare de lunga durata, epilarea cu ceara, metode de epilare recomandate
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?
- 5 mituri comune despre casele de amanet si adevarul din spatele lor
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul