Ecoterapia, un nou pas catre evolutia suprema a medicinei

pfd-ce-este-ecoterapia-medicina-moderna

Stiinta medicala continua sa inregistreze progrese rapide: noi medicamente si tratamente sunt dezvoltate si introduse in industria medicala intr-un ritm rapid, ceea ce ofera beneficii majore pacientilor deschisi evolutiei. 

Intelegerea, acceptarea si imbratisarea evolutiei ar putea aduce o mare diferenta in calitatea vietii. Daca in trecut decesul era raspunsul organismului la numeroase boli, pentru ca apoi acestea sa poata fi tratate si vindecate prin medicamente si interventii chirurgicale (cu mai multe sau mai putine riscuri), astazi medicina inregistreaza noi progrese: tratarea si vindecarea afectiunilor complicate, pentru care singura solutie era candva operatia, total neinvaziv: fara taieturi, fara recuperare, fara efecte secundare, fara schimbarea modului de viata, fara renuntarea la vechile obiceiuri.

Suspiciosii se vor grabi sa ingane: ”da, de parca eu nu stiu, operatia iti mananca viata, traiesti cu regim si mananci pastile, asta e viata, dar nu cred eu in interventii fara efecte secundare, parca nu se leaga ceva.”

 

Iata replica de baza care impinge tot mai multe persoane catre interventiile chirurgicale clasice, invazive!

Este greu sa iti spuna cineva, dupa ce a auzit in prealabil o mie de pareri despre cum singura ta „scapare” este operatia...ca exista posibilitatea sa te vindeci rapid, usor si fara recuperare. Este greu sa crezi, sa accepti, sa fii deschis. Mai ales pentru cei care nu mai cred in nimic. Dar poate ca tocmai aceia ar trebui sa incerce; in fond...nu prea mai au nimic de pierdut. Dar unora parca le place sa piarda pana la epuizare. Probabil este tendinta omului catre autodistrugere.

Numai ca, indiferent de credintele, aspiratiile, nihilismul si refuzul oamenilor de a fi deschisi catre oportunitati...medicina nu se opreste din evolutie (din fericire).:D

 

ECOTERAPIA - metoda de tratament neinvaziv prin care se inactiveaza tumorile benigne solide de tiroida si san. Fara taieturi, spitalizare sau recuperare!

Ecoterapia este pasul evolutiv pe care medicina actuala il ofera celor care se confrunta cu noduli de san si tiroidieni, a carora unica solutie devine operatia, dar care nu doresc sa recurga la aceasta, nici sa isi schimbe viata dupa interventie.

Bineinteles, daca ii spui necredinciosului asta…iti va intoarce spatele. Totusi, daca tragi aer in piept si te gandesti ca tot ce poti pierde ar fi niste bani, iar aceia mult mai putini decat ar costa operatia clasica, atunci parca merita sa incerci.

 

Ecoterapia – un nou pas catre evolutia medicinei

Inainte sa iti vorbesc despre ecoterapie, vreau sa iti vorbesc despre existenta unei clinici in care esti mai mult decat un nume pe o lista, mai mult decat un numar care trebuie bifat. Esti o persoana care conteaza, tratata cu grija, respect, prietenie, amabilitate si rabdare. In plus, simtul umorului este la el acasa (iar o gluma, mai ales in astfel de situatii, este intotdeauna binevenita). Cauti un psiholog in Bucuresti? Incearca sa discuti cu Violeta Kaparaliotis, cred ca a auzit si a vazut atatea…incat nu o mai surprinde nimic!

Practic, daca experientele tuturor pacientilor tuturor ar incepe astfel...nimeni nu ar mai avea frica de spitale si de doctori. Dar, cum nu se intampla asa, din pacate, sistemul medical romanesc a devenit un fel de „bau-bau”. Daca ai fost obisnuit sa astepti pe la usi, sa se tipe la tine, sa fii jignit, sa pleci acasa cu vene sparte, moralul la pamant si, bineinteles, fara informatii concrete despre ce ti se intampla, nu este de mirare ca ti-e greu sa crezi ca se poate si altfel. Dar...se poate! La Bio Terra Med vei fi intampinat de o echipa numeroasa de profesionisti...iar experienta ta va fi, fara indoiala, diferita de orice ai trait anterior.

 

Te invit sa faci cunostinta cu Dr. Cornel Lungu

Dr. Cornel Lungu este singurul medic acreditat sa trateze – IN EXCLUSIVITATE in tarile Europei de Est – prin ECOTERAPIE, fibroadenoamele la san si nodulii benigni preponderent solizi de tiroida.


Dr. Cornel Lungu a absolvit cursurile Facultatii de Medicina Generala din cadrul UMF „Carol Davila” si a dobandit competente in domeniul ecografiei urmand numeroase cursuri si stagii de pregatire in domeniu.

In anul 2010, dr. Cornel Lungu a obtinut, la Chongqing, China, atestarea ca specialist HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) nivel C.

Intre 1996 si 2008, dr. Cornel Lungu a fost seful laboratorului de ecografie din cadrul Spitalului „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, efectuand toate tipurile de ecografii, de la cele mai simple, la cele mai complexe: abdominale, parti moi, Doppler cerebral, periferic si de vase abdominale, musculoscheletale, endocavitare, obstetricale, cu armonica de contrast, si laparoscopice.

Membru al Societatii Romane de Ultrasonografie in Medicina si Biologie (SRUMB), dr. Cornel Lungu detine, inca din anul 1998, atestatul „Advanced” al Societatii Europene de Ultrasonografie (EUROSON) si atestatul WSUMB (World Societes of Ultrasound in Medicine and Biology).

De asemenea, conform criteriilor de clasificare profesionala in ultrasonografie a membrilor Societatii Europene de Ultrasonografie in Medicina si Biologie, dr. Cornel Lungu a dobandit nivelul II de practica ecografica (Advanced) cu peste 100.000 de ecografii efectuate pana in prezent.

Dr. Cornel Lungu a participat cu lucrari la diferite congrese si simpozioane din tara si din strainatate, fiind, de asemenea, co-autorul unor articole si lucrari aparute in publicatii de specialitate.

 

Ce este ecoterapia?

“Ecoterapia este un tratament care foloseste ultrasunetele. Imaginati-va razele soarelui trecand printr-o lupa foarte puternica – ecoterapia functioneaza dupa aceleasi principii. Fasciculele de ultrasunete sunt concentrate asupra unui singur punct pe care il vor bombarda cu o intensitate foarte mare, astfel incat rezultatul este supraincalzirea tesutului din punctul respectiv.

Tesutul tinta se incalzeste rapid pana la aproximativ 85si are loc un proces de “topire” care incepe in timpul ecoterapiei si care continua si dupa ce tratamentul s-a incheiat, astfel incat fibroadenomul sau nodulul benign de tiroida devine din ce in ce mai mic. 


In timpul “bombardarii” fibroadenomului sau a nodulului, datorita temperaturii ridicate, acesta se inactiveaza complet, iar scaderea in dimensiuni este un al doilea efect benefic al ecoterapiei (studiile arata ca in primul an dimensiunile se pot diminua cu pana la 70 – 75%). Gratie concentrarii fasciculelor de ultrasunete pe un singur punct tesuturile sanatoase din jur nu sunt afectate.

Terapiile cu ultrasunete se folosesc de multi ani in tratarea cu succes a tumorilor maligne si benigne, insa Echopulse a fost special creat pentru fibroadenoamele la san si nodulii benigni, preponderent solizi, de tiroida.

Un alt avantaj al ecoterapiei este faptul ca acest tratament se realizeaza sub control ecografic, astfel incat este extrem de precis si poate fi controlat in timp real.” – prezentare preluata de pe site-ul oficial al clinicii BioTerraMed.

 

Ecoterapia este prima si singura alternativa terapeutica total neinvaziva.

“In comparatie cu interventia chirurgicala, ecoterapia nu necesita incizie si, ca atare, nu vor exista cicatrici, rani sau alte tipuri de sechele fizice. Acesta este un mare avantaj, deoarece o interventie chirurgicala nu lasa in urma doar cicatrici la nivelul pielii, ci si in interior, la nivelul tesuturilor. Ca urmare, diagnosticele ulterioare pot fi mult mai complicate, iar alaptatul poate cauza probleme.

De asemenea, ecoterapia este o procedura care se realizeaza in ambulatoriu si nu este necesara anestezia generala, fiind suficienta o sedare usoara a pacientului. In cele mai multe cazuri este necesara o singura sesiune de ecoterapie.

Un alt avantaj este acela ca nu este nevoie de recuperare post tratament, pacientul putand sa-si reia, imediat activitatile cotidiene.”

 

Cand se foloseste ecoterapia?

Ecoterapia este indicata in tratarea fibroadenoamelor la san si a nodulilor benigni solizi de tiroida ca alternativa la interventiile chirurgicale.

In cazul fibroadenomului la san, ecoterapia este o optiune de tratament de preferat vs. interventia chirurgicala, atunci cand:

  • fibrodenomul are o crestere rapida, 
  • apar alte boli asociate, sau
  • daca pacienta se simte foarte stresata din cauza prezentei acestuia.

In cazul nodulilor tiroidieni benigni preponderent solizi, ecoterapia este, de asemenea, cea mai buna varianta de tratament vs. interventia chirurgicala, cand:

  • nodulul este foarte mare si / sau in crestere, ceea ce poate da greutate la inghitire, respiratie etc
  • cand reprezinta o problema de estetica pentru pacient.( prezentare preluata de pe site-ul oficial al clinicii BioTerraMed.)

 

Avantajele ecoterapiei

  • costul mai redus al ecoterapiei vs. operatie,
  • zero costuri de spitalizare,
  • zero costuri de recuperare,
  • nu necesita perioada de recuperare

 

Daca te confrunti cu noduli de san sau de tiroida – care cresc in ritm alerg si necesita operatie – iti recomand ecoterapia. Viata dupa o operatie de tiroida nu mai este aceeasi, dar aceasta nu mai este un secret pentru multi, mai ales ca bolile tiroidei afecteaza un procent semnificativ al populatiei…fiind deja o problema publica in Romania. Vestea buna este ca – in masura in care esti deschis si te informezi permanent – solutiile si oportunitatile nu intarzie sa apara.

Pe dl.dr Cornel Lungu il poti gasi aici.

Hai, ca se poate si in Romania!:D 

Nota obtinuta:
10 (13 voturi)
2693 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Vineri, 08 Iunie 2018

Etichete pentru acest articol:

ecoterapie, terapii alternative


S-ar putea sa va intereseze si:

Cicoarea este denumita stiintific ‘chihorium intybus’. Ea este o planta perena, [..]
citeste si comenteaza
Plantele si tratamentele naturiste au inceput sa capete tot mai mult teren in ultima [..]
citeste si comenteaza
Vremea schimbatoare aduce cu sine surprize neplacute care ne ameninta sanatatea. Durerile [..]
citeste si comenteaza
Doamnelor, este primavara, asa ca sa profitam la maxim de legumele si fructele proaspete, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

"Femeile si pisicile fac ceea ce le place, iar barbatii si cainii ar trebui sa se relaxeze si [..]
citeste si comenteaza
Increderea de sine este o problema tot mai des intalnita in randul tinerilor astazi, insa nu numai. [..]
citeste si comenteaza
Cand nu iti mai place jobul pe care il ai, tot ce se intampla in jur te dezamageste, banii nu sunt [..]
citeste si comenteaza
Cu totii ametim, din cand in cand si resimtim aceasta ca pe un vartej, lesin, respiratie profunda [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate