Ciorba de perisoare – o ciorba hranitoare pe timp rece

Ciorba_de_perisoare

Retete de ciorbe. Ciorba de perisoare aduce organismului un aport semnificativ de proteine, grasimi si fibre.

Ingrediente reteta

Compozitia pentru perisoare: 1 kg  carne tocata (de preferat, amestec vita si porc), 4 linguri orez, 2 cepe, 2 oua, sare, piper

Legume pentru ciorba:  3-4 morcovi,1 capatana de telina, 2 cepe albe, 2 bucati pastarnac, doi ardei grasi de culori diferite, 3-4 cartofi albi, suc de rosii, leustean, bors, usturoi (optional)

 

Mod de preparare: Se pun la fiert legumele bine spalate si taiate dupa preferinta. Separat, se pregatesc perisoarele astfel: carnea tocata se amesteca cu  orezul spalat in cateva ape, ceapa tocata, ouale si condimentele. Amestecul se omogenizeaza, apoi cu o lingura de lemn se iau parti din compozitie si se modeleaza rotund, formand perisoare de marimea dorita. Perisoarele se adauga in ciorba dupa ce legumele au fiert pe jumatate. Se mai lasa ciorba o jumatate de ora la fiert dupa care se adauga sucul de rosii si borsul de preferat fiert inainte si strecurat.

Ciorba se mai fierbe cateva minute. Se serveste fierbinte, decorata cu leustean sau frunze de telina tocate marunt.

Nota obtinuta:
9.9 (13 voturi)
1150 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Dalina-Maria-Andrei Joi, 28 Noiembrie 2013

Etichete pentru acest articol:

ciorba de perisoare, ciorbe traditionale romanesti, ciorba nutritiva


S-ar putea sa va intereseze si:

Iata o dieta usoara si gustoasa, bazata pe un ingredient special: rosiile. Frecvent [..]
citeste si comenteaza
Timp de pregatire: 20 minute Ingrediente: ►800 gr rosii coapte ►1/2 kg ceapa ►1 [..]
citeste si comenteaza
Cauti preparate light, care sa nu iti afecteze silueta, dar in acelasi timp extrem de [..]
citeste si comenteaza
Vine vara, bine-mi pare! In sezonul calduros avem nevoie de mancaruri usoare si rapide [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Uneori seara tarziu, atipim cu televizorul aprins, iar a doua zi ne trezim obositi si nu stim de [..]
citeste si comenteaza
Sistemul de invatamant, adesea blamat si pus la zid, ofera totusi absolventilor de gimnaziu [..]
citeste si comenteaza
Primele retete de salata bulgareasca dateaza din anii 1950 si au fost scrise pentru a creste [..]
citeste si comenteaza
Pielea calcaielor noastre este natural uscata, spre deosebire de pielea de pe restul corpului. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate