Ciorba de os afumat

O ciorba consistenta si gustoasa, usor de facut pe care o poti servi ca fel principal. Iata care este reteta:

Ingrediente reteta: 1 kg costita afumata sau scarita, 3 litri apa, 1 litru bors, 2 morcovi mari, 1 pastarnac, 1 telina mica, 1 ardei gras, 2-3 cartofi, 1-2 cepe, leustean, sare, piper.

Mod de preparare:

Carnea se spala bine si se portioneaza. Se pune la fiert in 3 litri de apa si dupa primele clocote se arunca prima apa, care contine afumatura si sare. Se fierbe carnea in a doua apa 30-40 minute, dupa care se adauga legumele taiate. Se mai fierbe 15 minute, pana se inmoaie si legumele. Borsul se fierbe separate, apoi se adauga in ciorba si se mai lasa la fiert 2 minute. Se adauga doua-trei linguri de suc de rosii, se potriveste de sare si piper si se orneaza cu leustean. Leusteanul se poate pune si in momentul servirii, in fiecare farfurie.

Pofta buna!

Foto: arhiva personala Dalina-Maria Andrei

Nota obtinuta:
10 (13 voturi)
1463 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Dalina-Maria-Andrei Miercuri, 06 Noiembrie 2013

Etichete pentru acest articol:

costita afumata, ciorba acra, retete ciorbe, ciorbe cu carne


S-ar putea sa va intereseze si:

Ingrediente: carne de pui, morcov, telina, ceapa, pastarnac, orez, smantana, tarhon. Eu [..]
citeste si comenteaza
Iata o dieta usoara si gustoasa, bazata pe un ingredient special: rosiile. Frecvent [..]
citeste si comenteaza
Vine vara, bine-mi pare! In sezonul calduros avem nevoie de mancaruri usoare si rapide [..]
citeste si comenteaza
Reteta devenita traditionala aproape: o supa de pui cu galuste, clasica, ca la mama acasa! [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Cunoscuta indeosebi pentru intrebuinatari gastronomice, ceapa are si infinite beneficii pentru [..]
citeste si comenteaza
Majoritatea dietelor recomanda consumul de peste de cel putin doua ori pe saptamana. In general, un [..]
citeste si comenteaza
Mi-am adus aminte tarziu Cand luna imi zambea, De frumusetea vietii mele. Cand sufletul meu [..]
citeste si comenteaza
Primele retete de salata bulgareasca dateaza din anii 1950 si au fost scrise pentru a creste [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate