Fasole cu ciolan afumat reteta romaneasca

Stim deja, 1 decembrie este Ziua Nationala a Romaniei. In fiecare an, de 1 decembrie pe langa paradele militare, targurile de cadouri de iarna si brazii impodobiti cu luminite in oras, romanii se bucura si de mancare buna. Da, iarasi, stim deja, mancarea traditionala a romanilor pe 1 decembrie (si nu numai) este fasolea cu  ciolan afumat si cu muraturi asortate langa. Dar tu stii cum sa gatesti aceasta mancare astfel incat sa iasa gustoasa? Iata o reteta de fasole cu ciolan afumat.

Ingrediente reteta: 500 g fasole uscata; un ciolan afumat (sau costita afumata); 4 cepe; 2 morcovi mari; sare; piper; 1 ardei gras; 3 foi de dafin; cimbru si 2-3 linguri de bulion (suc de rosii).

Sfat: fasolea cu ciolan afumat, pentru a fi gustoasa, se recomanda a se gati intr-o oala de ceramica sau intr-un ceaun/ tuci de fonta. Daca aveti posibilitatea de a o gati la foc de lemne, atunci gustul va fi unul de amintit.

Mod de preparare reteta: fasolea se spala bine si se lasa o ora in apa rece ca sa se umfle. Dupa aceea se pune apa cu fasolea la fiert. Se adauga sare, o ceapa tocata, 1 morcov ras si o foaie de dafin. Dupa ce a fiert se scurge apa, dar se lasa separat, intr-un alt vas, 3-4 polonice din aceasta apa fiarta.

Intr-o alta oala se pune separat ulei si se adauga ceapa taiata, 1 morcov taiat sau dat pe razatoare si 1 ardei gras. Dupa ce ceapa se caleste, adica cand devine aurie, se adauga ciolanul afumat sau bucati taiate de ciolan afumat. Se lasa sa se rumeneasca putin si se amesteca din cand in cand. Dupa ce s-a rumenit putin se adauga supa in care a fiert fasolea. Se pun 2-3 linguri de bulion si boabele de fasole. Se adauga condimentele: sare, piper, cimbru, foi de dafin. Se lasa sa fiarba. Trebuie lasat totul sa fiarba pana se scade  zeama. Fasolea cu ciolan afumat este gata. Se poate servi cu muraturi si langa se poate bea un pahar de vin fiert. Pofta buna!

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
663 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Vineri, 02 Decembrie 2016

Etichete pentru acest articol:

fasole cu ciolan, fasole cu costita


S-ar putea sa va intereseze si:

Da, stim, v-ati saturat de sarmale, piftie si alte mancaruri traditionale obisnuite la [..]
citeste si comenteaza
Daca sunteti indragostite de bucataria asiatica sau doar vreti sa incercati ceva nou, va [..]
citeste si comenteaza
Daca esti vegetariana si preferi mancarurile mai usoare, cu putine calorii, sanatoase dar [..]
citeste si comenteaza
Iata o mancare gata in numai 15 minute, fara prea multe calorii si incredibil de gustoasa! [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Mai sunt cateva zile si vine Pastele Invierea Domnului. Toata lumea se pregateste pentru Paste. [..]
citeste si comenteaza
Mai este putin si se termina anul scolar, liceal si cei de la facultate termina anul. Pentru cei de [..]
citeste si comenteaza
Toata lumea, sau daca nu foloseste inca toata lumea, majoritatea foloseste whatsapp messenger. Insa [..]
citeste si comenteaza
Mai sunt cateva ore si este Revelionul. In noaptea de Anul Nou toata lumea se pregateste, isi [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate