Creveti picanti cu sos dulce-acrisor

creveti_cu_sos

Multi dintre noi mancam fructe de mare, in special creveti. La cina, la petrecere, la un gratar cu prietenii, la cura de slabit merg niste creveti facuti la tigaie, sau pe gratar, sau pusi pe frigarui cu un sos alaturi sau cu garnitura de orez sau paste. Crevetii se pot face cu sos de rosii, vin sau cu sos de mango. In articolul de astazi o sa scriu o reteta de creveti picanti cu sos dulce-acrisor. Este o reteta usor de facut, nu necesita mult timp de gatire. Se poate face pe gratar sau in tigaie sau se pot pune pe frigarui.

Afla cum se pregatesc fructele de mare

Ingrediente: creveti 30 sau mai multi (depinde cati doriti, cate persoane sunteti); 4 linguri ulei de masline; sare; piper; 2 linguri sos Sriracha; 2 catei de usturoi; 1/2 lingurita miere sau zahar; 5 fire patrunjel sau busuioc; o jumatate de mango bine copt si mare; 1/2 lime

Mod de pregatire: se iau crevetii, se spala, se curata si se sterg bine cu un servet. Se striveste usturoiul si se amesteca cu mierea (sau zaharul), uleiul si sosul Sriracha. Se ia si se toarna peste creveti. Se pune sare, piper si patrunjelul tocat sau busuiocul tocat. Se amesteca totul bine. Crevetii se lasa la marinat, la frigider cateva ore sau daca va grabiti puteti sa lasati la temperatura camerei timp de o ora.

Inainte de a pune crevetii la foc incepeti sa faceti sosul dulce-acrisor, de mango. Sosul se face in robotul de bucatarie sau intr-un bol si se amesteca pana cand devine o crema. In robotul de bucatarie se pune pulpa de la o jumatate de mango. Se adauga coaja de la 1/2 de lime si doua linguri de suc de lime, putina sare, piper si ulei. Se mixeaza bine in robot pana cand se face o crema fina.

Se scot crevetii de la frigider si se insira pe o frigaruie sau se pun la distanta unii de altii daca se fac intr-o tigaie si nu se pun pe frigarui. Tigaia sau gratarul se incinge bine la foc mare maxim 5 minute. Se pun frigaruile cu creveti sau crevetii pur si simplu, daca faceti intr-o tigaie. Nu se pune grasime. Frigaruile se prajesc bine cate 2 minute pe fiecare parte, pe ambele parti. Frigaruile trebuie sa prinda urme frumoase de gratar, iar crevetii, daca-i faceti in tigaie, trebuie sa se faca pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit crevetii pe ambele parti inseamna ca frigaruile sunt gata si crevetii se pot manca. Crevetii se mananca fierbinti cu sosul dulce-acrisor de mango. Pofta buna!

Este o reteta usor de facut, nu ia mult timp si este delicioasa!

Vezi aici ce vin se potriveste la creveti

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
98 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Marţi, 11 Iulie 2017

Etichete pentru acest articol:

reteta creveti la gratar, frigarui


S-ar putea sa va intereseze si:

Iata o mancare gata intr-un timp scurt, buna pentru orice pranz si cu putine calorii dar [..]
citeste si comenteaza
Retete rapide. Tii dieta? Incearca o mancare usoara, cu un indice glicemic scazut: [..]
citeste si comenteaza
Va plac pastele? Iata o reteta rapida de paste cu parmezan, satioase si gustoase. [..]
citeste si comenteaza
Va doriti o reteta rapida, bazata pe paste? Alegeti sa preparati fusilli cu legume! [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Daca ai timp liber, in weekend, in vacanta, in concediu poti sa faci o multime de lucruri. Daca ai [..]
citeste si comenteaza
Din totdeauna s-a recomandat bai cu namol pentru circulatie si ca tratament pentru oase. Acum se [..]
citeste si comenteaza
Daca ai chef de ceva dulce si vrei sa-l faci rapid si fara sa trebuiasca sa astepti sa se coaca, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate