Tort ganache reteta, pentru pasionatii de ciocolata

Toata lumea cred ca a facut un tort aniversar pentru cineva din familie care si-a sarbatorit ziua de nastere. Sau daca vreti sa faceti o surpriza cuiva, sau si pentru o masa in familie, sau daca aveti musafiri si vreti sa-i serviti cu ceva dulce si vreti sa faceti voi aceasta reteta de tort cred ca va ajuta. Este o reteta de tort cu ciocolata, un tort care cred ca va fi pe gustul tuturor. Este gustos, dulce si savuros.

Ingrediente: pandispan cu multa cacao sau un blat de tort de tip negresa; 2 ciocolate cu 65 la suta cacao; 500 g frisca batuta; 300 ml apa; 300 g zahar; decoruri, 2 lingurite pline cu unt si o fiola de esenta de rom.

Mod de preparare: blatul se face dupa preferinta fiecaruia, doar sa fie de cacao. Dupa ce l-ati facut si s-a racit, se ia blatul si se taie pe orizontala in trei. Se incepe pregatirea cremei. Se ia o ciocolata si se topeste intr-o lingurita de unt si 3 linguri de apa. Daca ciocolata are mai multa cacao trebuie mai multa apa pentru ca altfel se intareste. Frisca se ia si se mixeaza la viteza a doua sau a treia si dupa aceea se adauga ciocolata topita in unt si se mixeaza pana cand devine o crema. Topitura trebuie sa fie subtire si fluida si racorita. Topitura se toarna in frisca. Crema va fi mai moale, dar nu va curge din tort. Daca va iesi mai moale nu trebuie sa va speriati, asa iese crema ganache.

Siropul se face punand zahar intr-un ibric de 1 l la ars. Se pune la foc mic. Zaharul trebuie sa devina maro deschis la fundul ibricului. Un strat de 1 cm maxim de zahar ars cred ca ajunge pentru sirop. Dupa ce zaharul s-a ars se adauga apa si se lasa pe foc moale pana cand incepe sa fiarba. In timp ce fierbe luati o lingura si incercati sa vedeti daca mai sunt bucatele de zahar ars. Cand zaharul este dizolvat si siropul a fiert, se ia si se lasa la rece. Dupa aceea se adauga esenta de rom. Acest fel de sirop da o aroma deosebita tortului si nici nu se evapora prea repede din tort.

Se incepe aranjarea tortului. Se ia un blat si se pune pe un platou rotund. Blatul se insiropeaza. Dupa aceea se aseaza inelul formei de tort in jurul blatului. Acesta trebuie sa fie perfect inchis. Se pune jumatate din crema si se niveleaza. Se ia al doilea blat, se insiropeaza si se adauga restul de crema si se pune deasupra. Cu o spatula se niveleaza. Din a doua ciocolata topita cu unt se face o glazura calda care se pune deasupra tortului. Puneti glazura si nivelati cu un cutit cu lama lata sau cu o spatula. Se da la rece si se lasa 4-5 ore.

Dupa ce s-a racit, tortul se poate servi. Se scoate forma inelului si se niveleaza glazura pe margini si se orneaza tortul dupa preferinta fiecaruia. Totul este gata. Se poate servi.

Este un tort gustos, dulce, savuros si minunat.

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
448 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Vineri, 15 Septembrie 2017

Etichete pentru acest articol:

reteta tort de ciocolata


S-ar putea sa va intereseze si:

Pentru cine adora sa gateasca si sa inventeze retete, desertul urmator este unul special: [..]
citeste si comenteaza
O reteta dulce - Trufe de ciocolata. Este o reteta simpla ce nu necesita multe [..]
citeste si comenteaza
Un desert racoritor si pentru cei mai pretentiosi! [..]
citeste si comenteaza
Pentru iubitoarele de dulciuri care iubesc mai cu seama prajiturile cu crema alba, avem o [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Ce este arta? O intrebare la care cu greu gasesti un raspuns. Dupa cum este definita in dictionarul [..]
citeste si comenteaza
A venit primavara. Acuma se mananca mai mult legume, salate si mancaruri de sezon. Cum a aparut [..]
citeste si comenteaza
Mama este cea mai iubita fiinta de toti copiii. Mama ne ingrijeste cand suntem mici si cand suntem [..]
citeste si comenteaza
Toate fetele, dar si baietii isi fac abonament la o sala de gimnastica sau de forta. Insa sunt si [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate