Cornulete cu gem

Daca vreti ceva dulce si facut in casa cu mainile voastre va dau o reteta simpla, care va va aduce aminte de copilarie. Cred ca toata lumea a mancat in copilarie cornulete cu gem. Daca vreti sa va amintiti de copilarie sau aveti musafiri si vreti sa le oferiti ceva dulce cred ca aceasta reteta va va ajuta mult. Este o reteta simpla, nu va tine mult timp in bucatarie si o sa fie ceva delicios, bun si gustos.

Ingrediente reteta: 250 g unt, 170g branza dulce grasa, 330 g faina, 2 linguri de zahar, un praf de sare, un borcan de gem tare - de zmeura, de prune, de visine, de capsuni (depinde ce preferati), o lingura de zahar pudra.

Mod de pregatire: se ia untul, zaharul, sarea si branza si se amesteca intr-un bol. Se poate mixa cu mixerul la viteza medie cam 2 minute. Se incepe facerea aluatului. Daca amestecati cu mixerul schimbati ustensilele si puneti-le pe cele pentru aluat. Se amesteca la viteza cea mai mica si se toarna faina treptat pana cand se formeaza aluatul. Dupa ce ati amestecat totul, luati aluatul cu mana si framantati-l pana cand se formeaza o minge si aluatul este compact. Cuptorul se fixeaza la 175 de grade si se lasa sa se incalzeasca. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Pe blatul de lucru se pune faina si se intinde aluatul. Aluatul trebuie sa fie gros de 3 mm. Se ia un cutit, de preferat cutitul de pizza, si se taie in bucatele patrate de 6*6 cm. Se ia cate o lingurita de gem si se pune pe fiecare bucatica de aluat, in mijlocul ei si se iau doua colturi opuse care se strang usor cu degetul. Incercati sa nu puneti mai mult de o lingurita de gem in cornulete pentru ca la coacere s-ar putea sa curga gemul din ele. Faceti mai multe cornulete si puneti-le pe blat. In tava tapetata cu hartie de copt puneti cornuletele si asezati-le astfel incat sa aiba loc intre ele. Decat sa le faceti gramada, mai bine faceti doua trei tavi. Se baga la cuptor. Cand sunt gata le scoateti din cuptor si le puteti servi. Cand se servesc se pune zahar pudra deasupra. Pofta buna!

Acesta este un desert dulce, bun, gustos si care te poate duce cu gandul la copilarie.

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
576 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Miercuri, 20 Septembrie 2017

Etichete pentru acest articol:

reteta cornulete, cornulete cu gem, dulciuri facute in casa


S-ar putea sa va intereseze si:

Un desert rapid si foarte gustos pentru orice gospodina: placinta cu dovleac. [..]
citeste si comenteaza
Timp de preparare: 15 min Numar de portii: 24 de portii [..]
citeste si comenteaza
Timp de preparare: 30 minute Numar de portii: 2 [..]
citeste si comenteaza
Va propun sa ne bucuram de zilele frumoase de toamna si sa experimentam dulciuri de [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Toate femeile tin la silueta si vor sa arate bine pentru concediu. Desi nu numai vara ar trebui sa [..]
citeste si comenteaza
Multi dintre noi mancam fructe de mare, in special creveti. La cina, la petrecere, la un gratar cu [..]
citeste si comenteaza
Se apropie concediul. Daca ti l-ai programat din timp si ai luat bilete la munte, la mare sau in [..]
citeste si comenteaza
Toamna este anotimpul gutuilor, merelor, strugurilor si al pregatirii pentru iarna. Toamna incep sa [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate