Tips and tricks: cum sa pregatesti cea mai gustoasa salata boeuf cu carne de pui

adv-pbfd-salata-boeuf

Nimic nu se compara cu mesele gustoase pregatite acasa de catre gospodinele iscusite. Printre cele mai inspirate retete, care pot fi realizate atat la ocazii speciale, cat si in general se numara cea de salata boeuf cu pui.

Persoanele care isi doresc sa guste bucate mai putin grase si mai delicioase pot alege sa foloseasca intotdeauna carnea de pui, iar astfel isi vor proteja sanatatea. In randurile ce urmeaza este prezentata intreaga reteta, pas cu pas, pentru ca toata lumea sa poata realiza celebra salata!

 

Ingrediente necesare

Pentru inceput, important de stiut este care sunt ingredientele necesare pentru pregatirea salatei boeuf. Printre acestea se numara: un piept de pui intreg, cu tot cu os si piele, 2 cartogi, 250 de grame de mazare, 6 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 5 catei potriviti de usturoi, 3 castraveti murati, 5 oua, o jumatate de lamaie, o jumatate de lingurita de mustar, ulei, sare si piper. De preferat este ca toate ingredientele sa fie proaspete si de calitate, astfel incat aroma lor sa fie cea ideala!

 

Pregatirea legumelor pentru salata boeuf

Cand vine vorba despre pregatirea legumelor pentru salata boeuf, cartofii si morcovii trebuie foarte bine curatati, la fel ca si usturoiul si radacina de patrunjel. Mazarea trebuie scursa de zeama, daca este de la borcan, iar apoi se amesteca toate acestea intr-un bol potrivit ca marime.

Ouale trebuie fierte.

Din cele 5 oua, 4 trebuie fierte, iar ulterior folosite la realizarea maionezei, respectiv pentru decorul de final al salatei. Bucatarii recomanda ca ouale sa fie fierte suficient de bine, pentru a fi tari, usor de curatat si apoi de taiat pentru maioneza.

 

Pregatirea carnii

Puiul trebuie fiert cu tot cu os si piele, pentru a oferi mancarii un gust deosebit. Gospodinele trebuie sa puna in apa putina sare, iar ulterior sa se ocupe constant de spumare. Atunci cand puiul este gata, se scoate din apa si taie cubulete cat mai fine.

 

Maioneza

Maioneza este unul dintre cele mai importante ingrediente din salata. Cele 4 galbenusuri din ouale fierte trebuie amestecate cu galbenusul crud ramas. Peste ele se pune o jumatate de lingurita de mustar si se amesteca mereu, adaugandu-se in paralel suficient ulei pentru ca maioneza sa creasca frumos.

 

Incorporare

Atunci cand si maioneza este gata, toate legumele se amesteca impreuna cu puiul si cu ¾ din maioneza. Se adauga sare si piper dupa gust, iar in functie de preferintele fiecaruia si putina zeama de lamaie. Incorporarea trebuie facuta atent, astfel incat sarea sa fie bine omogenizata, iar gustul sa fie perfect.

 

Ornare

Ultimul pas este reprezentat de ornare. Pentru ca salata sa arate frumos, pe deasupra se toarna restul de maionea si se aseaza frumos fie masline, fie fire de pantrunjel sau bucatele de gogosari. De exemplu, unele gospodine aleg chiar sa faca figurine din ornamente.

 

Reteta prezentata anterior este extrem de simplu de realizat, nu necesita multa vreme, iar ingredientele sunt la indemana oricui. Intreaga familie se poate bucura de aceasta salata delicioasa!

photo by: pixabay.com

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
323 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Marţi, 21 Ianuarie 2020

Etichete pentru acest articol:

ornare salata boeuf


S-ar putea sa va intereseze si:

Un mic dejun american delicios si sanatos. Il puteti incerca pentru ca este usor de facut [..]
citeste si comenteaza
Timp de preparare: 15 minute Numar de portii: 4 [..]
citeste si comenteaza
Daca esti adepta salatelor, indragostita de mancarurile usore dar satioase si vrei pe cat [..]
citeste si comenteaza
Timp de preparare: aprox. 40 min Ingrediente o radacina de telina (500 gr) 1-2 morcovi [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Cand kilogramele in plus ne dau batai de cap, nici noi nu mai avem rabare si timpul nu ne este cel [..]
citeste si comenteaza
Masca de par reparatoare si regeneratoare Anian are in componenta sa extract de melc (alantoina [..]
citeste si comenteaza
In fiecare zi, suntem pusi in fata mai multor alegeri. De la a decide cu ce sa ne imbracam [..]
citeste si comenteaza
“A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.”( [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate