Tinutul branzei – branza de Gruyere, Elvetia

Astazi iti prezint povestea vacii Cireasa. O vacuta fericita din Gruyere, tare mandra de branza care se realizeaza din laptele pe care il da ea.

Afla: care sunt tipurile de branzeturi

 

Botezata Cireasa de catre proprietarul ei pentru ca s-a nascut in frumoasa perioada a cireselor, vacuta se lauda ca este de rasa si are numai produse alese.branza-elvetiana.png

Ati ajuns vreodata in Gruyere? Daca nu, este momentul sa luati asta in calcul pentru viitor pentru ca e o experienta culinara - si nu numai – minunata.

Vacuta Cireasa paste numai iarba de calitate si plante aromate: cimbru, chimen, orhidee vanilata. Cate 100 de kilograme de iarba pe zi, pentru a a 25 de litri de lapte. Mulsi de masina speciala. Cireasa trece si prin multe controale pentru ca laptele ei sa fie 100% pur si sa nu existe probleme cu produsele, iar lumea sa fie 200% fericita si multumita de gustul deosebit al produselor pe care le imparte cu bucurie enorma.

Pe durata presarii branzei – cascaval care dureaza 16 ore, aceasta este stoarsa regulat. De la o presiune initiala de 300 de kilograme, aceasta ajunge la 900 kg.

Toate branzeturile primesc ingrijiri, se uniformizeaza cu grija inconjurul fiecarei roti si pornesc catre baia de sare unde stau 20 de ore la o temperature de 14 grade cu un continut de sare de 20% din care ele vor extrage jumatate in sarura finala.

Urmeza ca rotile de branza sa plece catre afanare in pivnita cu iz de amoniac, la o temperatura de 13-14 grade.

In branza realizata din laptele vacutei Cireasa se simte gustul tuturor aromelor consumate de aceasta, in numar de 75 – spun cercetatorii: castana, menta, aschie de lemn, violeta, aluna si...multe altele.

In final, branza va sta in pivnita 5 luni pentru un gust desavarsit.

Sau, cum spune vacuta "Cireasa - "sunt nascuta in timpul cireselor. Este o perioada scurta. Precum viata e scurta. Atunci cand este frumoasa ca asta”!

Nota obtinuta:
8.5 (6 voturi)
922 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Joi, 18 August 2016

Etichete pentru acest articol:

branza elvetiana, tipuri de branza


S-ar putea sa va intereseze si:

Ai nevoie de: ►felii de paine (prajita) ►ou fiert (feliat in rondele) ►ciuperci [..]
citeste si comenteaza
Ai nevoie de: ►felii de paine ►ton in ulei ►masline feliate ►ardei gras [..]
citeste si comenteaza
Dragele mele, astazi va propun o reteta simpla si rapida, dar si sanatoasa! Este [..]
citeste si comenteaza
Esti in criza de timp si nu ai nimic de mancare prin frigider, iata o reteta rapida, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Moda primavara - vara 2016 s-a decis pe podium. La defilarea pentru prezentarea noii colectii [..]
citeste si comenteaza
Afla prima ce au propus designerii pentru sezonul rece si nu ignora lectia de anul acesta. Poti [..]
citeste si comenteaza
Vine intotdeauna o zi in care simti ca te-ai indepartat de ceea ce realmente conteaza in viata ta [..]
citeste si comenteaza
Ai dificultate in a suporta lumina? Te deranjeaza? Te indispune sau pur si simplu nu ii rezisti mai [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate