Tinutul branzei – branza de Gruyere, Elvetia

Astazi iti prezint povestea vacii Cireasa. O vacuta fericita din Gruyere, tare mandra de branza care se realizeaza din laptele pe care il da ea.

Afla: care sunt tipurile de branzeturi

 

Botezata Cireasa de catre proprietarul ei pentru ca s-a nascut in frumoasa perioada a cireselor, vacuta se lauda ca este de rasa si are numai produse alese.branza-elvetiana.png

Ati ajuns vreodata in Gruyere? Daca nu, este momentul sa luati asta in calcul pentru viitor pentru ca e o experienta culinara - si nu numai – minunata.

Vacuta Cireasa paste numai iarba de calitate si plante aromate: cimbru, chimen, orhidee vanilata. Cate 100 de kilograme de iarba pe zi, pentru a a 25 de litri de lapte. Mulsi de masina speciala. Cireasa trece si prin multe controale pentru ca laptele ei sa fie 100% pur si sa nu existe probleme cu produsele, iar lumea sa fie 200% fericita si multumita de gustul deosebit al produselor pe care le imparte cu bucurie enorma.

Pe durata presarii branzei – cascaval care dureaza 16 ore, aceasta este stoarsa regulat. De la o presiune initiala de 300 de kilograme, aceasta ajunge la 900 kg.

Toate branzeturile primesc ingrijiri, se uniformizeaza cu grija inconjurul fiecarei roti si pornesc catre baia de sare unde stau 20 de ore la o temperature de 14 grade cu un continut de sare de 20% din care ele vor extrage jumatate in sarura finala.

Urmeza ca rotile de branza sa plece catre afanare in pivnita cu iz de amoniac, la o temperatura de 13-14 grade.

In branza realizata din laptele vacutei Cireasa se simte gustul tuturor aromelor consumate de aceasta, in numar de 75 – spun cercetatorii: castana, menta, aschie de lemn, violeta, aluna si...multe altele.

In final, branza va sta in pivnita 5 luni pentru un gust desavarsit.

Sau, cum spune vacuta "Cireasa - "sunt nascuta in timpul cireselor. Este o perioada scurta. Precum viata e scurta. Atunci cand este frumoasa ca asta”!

Nota obtinuta:
8.5 (6 voturi)
1081 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Joi, 18 August 2016

Etichete pentru acest articol:

branza elvetiana, tipuri de branza


S-ar putea sa va intereseze si:

LaDORNA, una dintre cele mai indragite marci de cottage cheese din Romania, revine pe [..]
citeste si comenteaza
Un mic dejun american delicios si sanatos. Il puteti incerca pentru ca este usor de facut [..]
citeste si comenteaza
Vara nu trebuie sa ne ingreunam stomacul si nici sa mancam grasimi. Va recomand o salata [..]
citeste si comenteaza
Salatele aperitiv sunt deosebite si asteptate la masa de Craciun, iar daca si ornarea lor [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Daca te-ai hotarat sa faci nunta in 2018, indiferent de sezon, este bine sa stii ca moda aduce [..]
citeste si comenteaza
Scriam in articolele anterioare ca se poarta croseturile anul acesta, dar ca evident…si atunci [..]
citeste si comenteaza
Ce culori se poarta in 2015? Ei bine, iata-l. Celebrul si mult asteptatul roz a devenit oficial [..]
citeste si comenteaza
O poveste despre oameni care se iubesc prea mult dar se inteleg prea putin.. . Liniste! - sau [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate