Salata greceasca cu paste si iaurt

Chiar daca a trecut vara si a venit toamna este bine sa continuam sa mancam salata. Salata este usoara, are gust bun si se poate manca in orice anotimp. Mai este putin si vine weekendul. In weekend se strange toata familia si se poate intampla sa vina si prietenii.

Astfel, se face o masa mare. Daca  vreti sa faceti ceva ca aperitiv si care se poate servi imediat ce ati facut-o cea mai buna alegere este o salata greceasca cu paste si iaurt. Este o reteta usoara, se prepara repede si nu va tine mult timp departe de familie si prieteni.

Ingrediente: paste de orice fel, de care doriti si cata cantitate doriti (daca doriti sa fie mai usoara salata puteti sa puneti 200 g paste), castraveti - 2 bucati, rosii - 2 bucati, ceapa rosie -1 bucata, 100 g masline fara samburi, iaurt grecesc - 500 g, 2 linguri zeama de lamaie, 2 catei de usturoi (sau cat doriti; se pun dupa preferinta fiecaruia), 2 linguri otet de vin, sare 1 lingurita si se mai pune  dupa gustul fiecaruia, 0.5 lingurite oregano uscat si 200 g branza feta.

Mod de pregatire: se fierb pastele. Daca nu stiti cum si cat trebuiesc fierte, le fierbeti dupa instructiunile de pe punga. Dupa ce le-ati fiert, le scurgeti si pe urma le clatiti cu apa rece. Dupa aceea le lasati sa se raceasca complet. Intr-o cratita sau un bol se pun pastele fierte si bine racite. Se iau rosiile, castravetii si se taie in felii. Se pun in cratita, peste paste. Se iau maslinele si le puteti pune intregi sau le puteti taia in jumatati. Ceapa rosie se taie in cubulete mici si se adauga in cratita. Se ia branza feta, se sfarama bine si se pune in cratita peste toate celelalte ingrediente.

Se face un sos din otet, usturoiul pisat, zeama de lamaie, oregano, sare si iaurt. Se amesteca bine tot. Se ia sosul si se toarna in cratita peste ingrediente. Se amesteca totul foarte bine. Se mai adauga sare si piper dupa gustul fiecaruia. Salata este gata. Se lasa putin la rece si dupa aceea se poate servi. Pofta buna!

Daca stiti ca in ziua urmatoare aveti musafiri, puteti s-o faceti cu o zi inainte si s-o lasti toata noaptea la rece. Toate ingredientele se omogenizeaza mai bine cu sosul si devine mult mai buna. Daca vreti s-o si decorati puteti sa pastrati putine masline si de asemenea sa puneti putin ulei de masline si oregano, foarte putin.

Este usor de facut, se face repede, in doar 30 minute, este gustoasa si se poate servi ca aperitiv. O sa-i dati gata pe prietenii vostri. Pofta buna!

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
337 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Luni, 02 Octombrie 2017

Etichete pentru acest articol:

retete rapide, retete cu paste


S-ar putea sa va intereseze si:

Esti in criza de timp si nu ai nimic de mancare prin frigider, iata o reteta rapida, [..]
citeste si comenteaza
A venit sezonul vinetelor, legumelor proaspete. Acum se pot face o multime de salate. Se [..]
citeste si comenteaza
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Daca am primi cate 100 de lei pentru [..]
citeste si comenteaza
Este o reteta simpla care se poate servi la mese festive, dar se poate face si ca mancare [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Cred ca toata lumea are emotii, chiar daca unele persoane sunt stapane pe ele si zic ca n-au [..]
citeste si comenteaza
Toamna si primavara o zi este cald, in alta zi este frig. Corpul de la schimbarile anotimpului si [..]
citeste si comenteaza
Toata lumea, sau daca nu foloseste inca toata lumea, majoritatea foloseste whatsapp messenger. Insa [..]
citeste si comenteaza
Iata, este 1 Martie, ziua Martisorului, care anunta primavara. De 1 martie se dau martisoare si [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate