Pasta de peste reteta

Revelionul este aproape. Cumparaturile sunt pe sfarsite. Acum se cumpara doar ce s-a uitat pentru masa de Anul Nou. Pregatirile sunt in toi acasa, la munte daca vreti sa petreceti ultima zi a anului la munte sau acasa la prieteni, acasa cu familia, prietenii, cu nasii, cu finii si cu cei apropiati.

Se spune ca in noaptea de Revelion se mananca peste ca sa te strecori printre obstacole si probleme in noul an cu agilitatea unui peste in apa. Astfel m-am gandit sa scriu o reteta de pasta de peste pe care o mananc si care-mi place foarte mult. Este o reteta simpla, usor de facut, nu necesita multe ingrediente si nici multa pregatire. Se poate face din peste in sos, la conserva sau fiert acasa. Se poate face din ton, macrou, sardine, somon sau orice peste doriti. Mama mea o face din macrou la conserva.

Ingrediente reteta: peste (macrou, sardine sau orice alt peste din conserva sau fiert acasa, 2 conserve daca aveti mai multe persoane la masa, altfel merge si una), 200 g unt sau margarina, lamaie, sare si piper.

Daca vreti puteti sa serviti pe paine prajita, biscuiti crocanti, painici crocante si capere pentru decor, dar nu neaparat. Se poate decora si cu felii de lamaie.

Mod de preparare reteta: se scoate untul sau margarina din timp pentru a fi moale. Se iau conservele si se desfac si se scurge zeama in strecuratoare. Se pregateste untul/ margarina si lamaia. Intr-un bol se pune untul sau margarina moale cu sare, piper si putina coaja rasa de lamaie. Se freaca bine cu lingura sau cu mixerul pana cand creste in volum. Pestele se ia si se scurge si stoarce usor in palme si se adauga peste untul sau margarina frecate. Se adauga putina zeama de lamaie si se amesteca. Trebuie frecat bine pana cand se face o pasta. Cand a devenit o pasta inseamna ca este gata. Se gusta si se potriveste de sare si piper si se mai dauga lamaie. Pasta de peste este gata. Se poate servi.

Ca mod de servire se poate pune in castroane mici si se poate pune la frigider. Inainte de a o servi se scoate de la frigider cu o ora inainte. Se poate orna cu felii de lamaie. Daca vreti puteti s-o puneti in pos si s-o puneti pe paine prajita, pe biscuiti sau felii de lamaie. Insa se poate unge si pe paine ca un simplu sendvis. Este foarte buna. Se poate servi la masa de Anul Nou, la orice sarbatoare sau se poate manca si la micul dejun.Pofta buna!

Este o reteta simpla, usor de facut, nu necesita multe ingrediente si nici multa pregatire. Este gustoasa si merge de oricate ori ai pofta de peste sau de sarbatori sau la micul-dejun.

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
302 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Duminică, 31 Decembrie 2017

Etichete pentru acest articol:

reteta pasta peste


S-ar putea sa va intereseze si:

Aceasta salata este foarte sanatosa, dar si foarte gustoasa. O putem folosi ca o salata [..]
citeste si comenteaza
Azi iti propunem o reteta extrem de usoara, pentru seri in care nu vrei sa stai la [..]
citeste si comenteaza
Vara ne axam sau asa ar trebui cel putin, pe mese bogate in salate. Cate o salata bogata [..]
citeste si comenteaza
Vremea frumoasa contribuie fara indoiala la starea de bine a noastra. Acum este un moment [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Daca mergi cu autobuzul, tramvaiul si chiar cu metroul, dai de aglomeratie. Daca mergi cu masina [..]
citeste si comenteaza
Prietenia intre doua persoane de acelasi sex, de sex opus este ceva frumos si asa ar trebui sa fie [..]
citeste si comenteaza
Cand ai un prieten, o prietena buna cu care te intelegi foarte bine, vorbesti despre orice cu el, [..]
citeste si comenteaza
Cred ca toata lumea are si a avut prieteni cu care tine legatura, vorbeste cu ei, ii suna, se vede [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate