Pasta de peste reteta

Revelionul este aproape. Cumparaturile sunt pe sfarsite. Acum se cumpara doar ce s-a uitat pentru masa de Anul Nou. Pregatirile sunt in toi acasa, la munte daca vreti sa petreceti ultima zi a anului la munte sau acasa la prieteni, acasa cu familia, prietenii, cu nasii, cu finii si cu cei apropiati.

Se spune ca in noaptea de Revelion se mananca peste ca sa te strecori printre obstacole si probleme in noul an cu agilitatea unui peste in apa. Astfel m-am gandit sa scriu o reteta de pasta de peste pe care o mananc si care-mi place foarte mult. Este o reteta simpla, usor de facut, nu necesita multe ingrediente si nici multa pregatire. Se poate face din peste in sos, la conserva sau fiert acasa. Se poate face din ton, macrou, sardine, somon sau orice peste doriti. Mama mea o face din macrou la conserva.

Ingrediente reteta: peste (macrou, sardine sau orice alt peste din conserva sau fiert acasa, 2 conserve daca aveti mai multe persoane la masa, altfel merge si una), 200 g unt sau margarina, lamaie, sare si piper.

Daca vreti puteti sa serviti pe paine prajita, biscuiti crocanti, painici crocante si capere pentru decor, dar nu neaparat. Se poate decora si cu felii de lamaie.

Mod de preparare reteta: se scoate untul sau margarina din timp pentru a fi moale. Se iau conservele si se desfac si se scurge zeama in strecuratoare. Se pregateste untul/ margarina si lamaia. Intr-un bol se pune untul sau margarina moale cu sare, piper si putina coaja rasa de lamaie. Se freaca bine cu lingura sau cu mixerul pana cand creste in volum. Pestele se ia si se scurge si stoarce usor in palme si se adauga peste untul sau margarina frecate. Se adauga putina zeama de lamaie si se amesteca. Trebuie frecat bine pana cand se face o pasta. Cand a devenit o pasta inseamna ca este gata. Se gusta si se potriveste de sare si piper si se mai dauga lamaie. Pasta de peste este gata. Se poate servi.

Ca mod de servire se poate pune in castroane mici si se poate pune la frigider. Inainte de a o servi se scoate de la frigider cu o ora inainte. Se poate orna cu felii de lamaie. Daca vreti puteti s-o puneti in pos si s-o puneti pe paine prajita, pe biscuiti sau felii de lamaie. Insa se poate unge si pe paine ca un simplu sendvis. Este foarte buna. Se poate servi la masa de Anul Nou, la orice sarbatoare sau se poate manca si la micul dejun.Pofta buna!

Este o reteta simpla, usor de facut, nu necesita multe ingrediente si nici multa pregatire. Este gustoasa si merge de oricate ori ai pofta de peste sau de sarbatori sau la micul-dejun.

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
366 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Duminică, 31 Decembrie 2017

Etichete pentru acest articol:

reteta pasta peste


S-ar putea sa va intereseze si:

Iata o idee interesanta de ornat salatele, mai ales daca sunteti amatori de pepene verde. [..]
citeste si comenteaza
Daca astepti musafiri si nu ai nici timp, nici idei sa prepari ceva rapid si gustos, iti [..]
citeste si comenteaza
Au trecut si Sfintele sarbatori de Paste si dupa cum fiecare s-a asteptat kilogramele in [..]
citeste si comenteaza
Esti in criza de timp si nu ai nimic de mancare prin frigider, iata o reteta rapida, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Femeia este mama, lucreaza, se ocupa de casa, iese cu prietenele - daca are timp - se ocupa de ea, [..]
citeste si comenteaza
A trecut Craciunul, dar si ziua Sfantulului Stefan; mai este putin si vine Revelionul. Chiar daca [..]
citeste si comenteaza
Acum este in plina desfasurare sezonul nuntilor. .La nunti se respecta obiceiurile traditionale, si [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate