Traian Lazar, profesor, autor de carti de istorie

traian_lazar

Fiindca intr-un material precedent v-am prezentat o carte scrisa de profesorul de istorie Traian Lazar si deoarece subsemnatul s-a laudat ca a fost elevul dansului, in perioada liceala (1986 - 1990), iata si prezentul material, in care sa va spun mai multe despre profesorul meu de istorie, pe care l-am avut in liceu.

Traian D. Lazar (n. 1941, Iacobeni, Botosani) a absolvit facultatea de Istorie-Filosofie de la Universitatea „Al.I. Cuza“ din Iasi. A predat Istoria in invatamantul secundar si la Colegiul National „I.L Caragiale“ din Ploiesti (dupa 1989). 

 

A publicat studii si articole de istorie in volume colective: Anuarul Muzeului de Istorie si Arheologie Prahova, III, 1986; Arhivele Nationale — Directia Judeteana Prahova, VI, 2001; Gh. Buzatu (coord.), Iluzii, teama, tradare si terorism international, 1940. Omagiu profesorului Ioan Scurtu, vol. II, „Demiurg“, Iasi, 2010; Ivor Porter (1913-2012). Un englez in istoria Romaniei, Editura ICR si Fundatia culturala „Memoria“, Bucuresti, 2013, si in reviste: Europa XXI, vol. XV-XVI, 2006-2007, Historia, Magazin istoric etc. 

 

Este autorul unor carti de istorie: Iuliu Maniu si serviciile secrete, Editura „Mica Valahie“, 2006; Jurnalul Regelui Mihai I de Romania, reconstituit dupaacte si documente contemporane, vol. I: 1921-1940, „Demiurg“, Iasi, 2011; Primarul si primaria Ploiesti la 1960 (in colaborare cu Petre Valcu), Editura „Ploiesti-Mileniul III“, 2014; Constantin Manescu si vechea miscare socialista, Editura „Ploiesti-Mileniul III“, 2015, si al unor volume de istorie si critica literara: I.L. Caragiale si N. Iorga in noi ipostaze, „KartaGraphic“, 2012; Noutati de istorie si critica literara, „Demiurg“, Iasi, 2013. A publicat articole de istorie si critica literara in revistele: Romania literara, Convorbiri literare, Apostrof, Cultura, Cronica Veche, Viata Romaneasca etc. In 2015, a obtinut Premiul pentru Istorie Literara al revistei Convorbiri literare. 

 

Fara nicio indoiala ca, la momentul cand lecturati aceste randuri, domnul profesor  Traian D. Lazar are in pregatire o noua carte de exceptie, carte despre care semnatarul acestor randuri impreuna cu redactia FemeiaStie.ro se angajeaza sa v-o prezinte  si domniilor voastre intr-un material viitor. Pana atunci va invit sa cautati si sa cititi carti scrise de profesorul Traian D. Lazar, cu care ma simt onorat sa fiu concitadin si contemporan.

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
63 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Marţi, 14 Noiembrie 2017

Etichete pentru acest articol:

carti de istorie


S-ar putea sa va intereseze si:

Preocuparile din ultima vreme referitoare la viata romanilor care au parasit Romania [..]
citeste si comenteaza
Putem spune ca poate fi personajul principal de roman. A pus mare pret pe descendenta. [..]
citeste si comenteaza
De-a lungul istoriei au existat multe femei care au incercat sa ia atitudine intr-o lume [..]
citeste si comenteaza
Prima cover girl a editiei romanesti PLAYBOY , Dana Savuica s-a nascut la data de 23 [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Astazi, fiind o zi mai noroasa, am avut mai mult timp liber si-am “bibilit” din nou prin [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca m-ati starnit sa va povestesc despre muzeele din magnificul oras prahovean Sinaia, va [..]
citeste si comenteaza
Incercam sa demonstram ca pasiunea pentru ceasuri este peste tot in lume. Din acest motiv (si multe [..]
citeste si comenteaza
Acest articol poate fi un concept de reunire a rubricilor “Ceasuri”, “World Wide” si “Un [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate