Scoala de vara de Astronomie „Priviti Cerul!” – editia a V-a

Observator Astronomic – Planetariu – Terasa de observatii astronomice, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati, 4 – 7 iulie 2012.

In perioada 4 - 7 iulie 2012, sectia Planetariu-Observator Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati, organizeaza cea de a V-a editie a Scolii de vara de Astronomie „Priviti Cerul”, manifestare care va consta intr-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie incepand cu aflarea constelatiilor si a principalelor stele, si terminand cu teme de astrofizica si climatologie planetara.

Institutia galateana are alaturi la acest proiect pe membrii Astroclublui „Calin Popovici”, care functioneaza pe langa Observatorul Astronomic.

„Aceasta scoala de vara va consta intr-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie incepand cu cunoasterea constelatiilor si a principalelor stele, si terminand cu teme de astrofizica. In fiecare zi a scolii de vara vor fi, in prima parte cursuri de astronomie, intre orele 18,00 – 22,00,  iar dupa aceasta urmand observatiile astronomice si alte activitati practice care se vor desfasura intre orele 22,00 – 00,00.  Toate aceste activitati vor incerca sa puna in valoare dotarea moderna de care se bucura in acest moment Planetariul si Observatorul astronomic, dar si perfectionarea cunostintelor de astronomie a celor care sunt interesati de acest domeniu,” a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul actiunii.

Printre temele teoretice si practice, care vor fi abordate in cadrul cursurilor acestei Scoli de vara de Astronomie, amintim: Marile etape ale descoperirilor in astronomie, Instrumente optice folosite in astronomie, Cerul de vara / Principalele stele, constelatii si obiecte deep-sky, Zbor la limita dintre noi si cosmos – realizari si perspective, Asteroizii si importanta educativa a observarii lor,  Sateliti naturali si artificiali,  etc.

Scoala de Vara de Astronomie „Priviti Cerul!” urmareste popularizarea astronomiei prin diverse mijloace, dar si stimularea interesului elevilor, studentilor si a publicului larg pentru cunoasterea astronomiei  prin  participarea la actiuni interactive. Pasionatii de astronomie sau cei care vor sa se initieze in tainele acestei stiinte, sunt asteptati sa participe, fara rezerve, la acesta manifestare.

Nota obtinuta:
10 (5 voturi)
2861 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Luni, 02 Iulie 2012

Etichete pentru acest articol:

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati, observator astronomic, Planetariu, Terasa de observatii astronomice, Scoala de vara de Astronomie Priviti Cerul, constelatii, stele, astrofizica, climatologie planetara, stimularea interesului pentru cunoasterea astronomiei.



S-ar putea sa va intereseze si:

Cresterea unui copil inseamna mai mult decat hrana, imbracaminte si dragoste. Grija fata [..]
citeste si comenteaza
Tu ce vrei pentru copilul tau ? Este absolut sigur ca vei fi tentata sa zici educatie, [..]
citeste si comenteaza
Cu siguranta ai privit pliante si tot felul de materiale de prezentare ale firmelor si [..]
citeste si comenteaza
Domeniul cosmeticii este unul care poate aduce o multime de satisfactii, atat [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Vrei sa-ti alegi destinatia pentru vacanta si esti putin debusolat. Ai vrea sa pleci in Finlanda [..]
citeste si comenteaza
„Aroma ta ce-mi persista-n nari profund, contopita cu gustul tau, de pe limba-mi avand forma unei [..]
citeste si comenteaza
Nu este vorba chiar despre o scrisoare, ci mai degraba despre un indemn adresat [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate